abstractright abstractright
Uutiset

Seinäjoella toteutetaan Liikenneviraston, Trafin ja Siton Liikenne palveluna -pilottihanke

Sito on aktiivisesti kehittämässä Suomeen Mobility as a Service -liiketoimintaa. Mobility as a Service, eli Liikenne palveluna -ajattelussa kaiken keskipisteenä on käyttäjä ja hänen kokemansa palvelutaso.

Ensimmäinen askel Seinäjoella

Konkreettista etenemistä on tapahtunut Seinäjoella, jossa seuraavan puolen vuoden aikana kerätään tietoa joukkoliikenteestä, henkilökuljetuksista sekä kaupungin niihin liittyvistä palveluprosesseista. Tieto analysoidaan avoimeksi dataksi, joka on kaupunkilaisten ja yritysten vapaasti käytettävissä ja muokattavissa. Tavoitteena on kehittää julkista liikennettä ja löytää uusia innovaatioita Liikenne palveluna -operaattoritoimintaan. Siton keskeisenä tavoitteena on löytää myös uudentyyppisiä ratkaisuja haja-asutusalueen liikkumispalvelujen turvaamiseen ja kustannustehokkuuteen.

Seinäjoen Sanomat uutisoi asiasta:

http://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/261510-data-aukeaa-seinajoella-ensin-julkisesta-liikenteesta

Sito mukana luomassa maailman ensimmäistä MaaS-palveluoperaattoria

Sito on myös mukana maailman ensimmäisen MaaS-palveluoperaattorin muodostamisessa. Yhteistyössä on mukana 23 eri toimijaa. Tämän palvelun kautta voidaan yhdistää eri palveluntarjoajien matkoihin liittyviä palveluita siten, että ihmisten matkustaminen on entistä yhtenäisempää ja palveluita saa vaivattomammin. Tavoitteena on vastata asiakkaiden tarpeisiin ja näin helpottaa ihmisten liikkumista. Malli tarjoaa käyttäjille myös valinnan vapautta.

Tiedote ITS Finlandin sivuilla: http://www.its-finland.fi/index.php/fi/uutiset/93-digitalisaatiolla-lisaa-valinnanvapautta-liikenteeseen.html