abstractright abstractright
Uutiset

Sitolaiset mukana YIT:n voittoisassa Keski-Pasilan Keskuksen suunnittelu­ryhmässä

Helsinki ja valtion arviointiryhmä ehdottavat YIT:n Tripla-keskusta Keski-Pasilan suunnittelu- ja toteutuskilpailun voittajaksi. Tripla-keskus sijoittuu Pasilan vanhalle ratapiha-alueelle ja se yhdistää Itä- ja Länsi-Pasilan toisiinsa.

Suunnittelu- ja toteutuskilpailun tulos vahvistetaan Helsingin kaupunginvaltuuston, Senaatti-kiinteistöjen hallituksen ja Suomen Eduskunnan päätöksellä vielä tämän vuoden aikana.

YIT:n kilpailuehdotuksen konseptin on laatinut hollantilainen arkkitehtitoimisto Office for Metropolitan Architecture (O.M.A.). Kilpailuehdotuksen suomalaisena arkkitehtina ja pääsuunnittelijana on toiminut Inter-Arch Architecture Oy. Sito osallistui kilpailuehdotukseen alueen liikennesuunnittelun, liikenteen toimivuustarkastelujen, kunnallisteknisen suunnittelun sekä maisema- ja valaistussuunnittelun osalta. Sitosta kilpailuehdotuksen suunnittelusta ovat vastanneet mm. Seppo Karppinen, Samuel Tuovinen, Erkki Nivalainen ja Niina Meronen.

Tripla-keskus on kolmen korttelin monipuolinen kokonaisuus, johon toteutetaan toimistoja, kauppa- ja kongressikeskus, asuntoja, hotelli, monitoimiareena sekä joukkoliikenneterminaali. Suunnittelun lähtökohtana on ollut ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus. Osa katoista on suunniteltu puistoalueiksi viherkattoineen. Ekologista liikkuvuutta tukee 3400 polkupyöräparkkia ja lähes 400 sähköauton latauspistettä.

Alueelle tulee rakennusoikeutta noin 183 000 kerrosneliömetriä ja hankkeen arvo on kokonaisuudessaan noin miljardi euroa. Rakennustyöt alkavat asemakaavan vahvistuttua, arviolta vuonna 2015 ja rakentaminen kestää kokonaisuudessaan noin 10 vuotta. Hankkeen työllisyysvaikutus on parhaimmillaan lähes 900 henkilötyövuotta.

Havainnekuva YIT: Tältä Keski-Pasilan uusi keskus joskus näyttää.