abstractright abstractright
Uutiset

Sito mukana Venetsian Biennalessa

Sito ollut tänä vuonna mukana suunnittelemassa Suomen paviljongin näyttelyä Venetsian Arkkitehtuuri Biennaleen.
Lisäksi arkkitehti Jenni Lautso oli yksi tuomariston jäsenistä.

Venetsiassa järjestetään vuonna 2016 arkkitehtuuribiennaali nimeltä ”Reporting From the Front”. Sito lähti mukaan uudenlaiseen projektiin ja osallistui Suomen paviljongin näyttelyn suunnitteluun. Biennaali on avoinna toukokuusta lokakuuhun.

Arkkitehtuurimuseo ja SAFA järjestivät vuonna 2015 avoimen suunnittelukilpailun. Siton Jenni Lautso oli mukana tuomaristossa. Kilpailussa etsittiin asumisen ratkaisuja turvapaikanhakijoille pohjoisessa ympäristössä. Kolme ensimmäisen sijan jakanutta sekä neljä kunniamaininnan saanutta työtä ovat esillä Suomen paviljongissa.

Biennaalin teemana on arkkitehtien kyky vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin. Projektissa mukana ollut Suvi Saastamoinen kertoo omassa blogissaan ”Keep It Simple” näyttelyn liittyvän turvapaikanhakijoiden asuttamiseen ja ajankohtaiseen käsissämme olevaan kriisiin. Projektipäällikkö, suunnittelija ja arkkitehti Jenni Lautso kommentoi näyttelyn nettisivuille kirjoittamassa blogissaan ”From Venice to Home”, että arkkitehdeillä ja arkkitehtuurilla on merkitystä sosiaalisiin ongelmiin ja että asutuskysymykseen ei ole yhtä ainoaa vastausta, vaan tulevaisuuden kehitys riippuu kaupungeista ja niissä asuvista yksilöistä.

Suomen paviljonki, jonka suunnittelussa Sito oli mukana, on saanut aikaan keskustelua niin näyttelyssä kuin myös jo kilpailuvaiheessa.

Sitosta näyttelysuunnitteluun osallistuivat arkkitehti Jenni Lautso, maisema-arkkitehti ja ympäristötaiteilija Suvi Saastamoinen, teollinen muotoilija Mikko Rikala, sekä muotoilija Simo Lahtinen. Näyttelytyöryhmän johtajana toimi Arkkitehtuurimuseon Juulia Kauste ja kuraattorina Marco Steinberg. Infografiikan suunnitteli Tuomo Tammenpää.

Katso myös video:

AD 360º: ”From Border to Home” Inside the Finnish Alvar Aalto Pavilion at the 2016 Venice Biennale