abstractright abstractright
Uutiset

Uusi avaus kohti käyttäjälähtöisempiä liikkumisen mobiilipalveluja Itä-Suomessa: Liikuttaja-sovellus Savonlinnaan

Savonlinnassa on kehitetty kaupunkilaisten ja kaupungissa vierailevien käyttöön Liikuttaja -sovellus. Sovelluksen ensimmäinen testiversio on nyt julkaistu, juuri Savonlinnan kesäsesongin kynnyksellä!

Liikuttajan avulla käyttäjät voivat hakea kävelyn, pyöräilyn ja autoilun reittejä sekä joukkoliikenteen reitti- ja aikataulutietoja. Palvelu sisältää myös tiedot Savonlinnan julkisista pysäköintialueista.

Sovelluksen liikunta-toiminnallisuudella on mahdollista suunnitella omia kävely- ja pyöräilyreittejä. Reittien varrelle voi lisätä erilaisia kohteita ja palveluita, joissa haluaa kaupunkiin tutustumisen yhteydessä vierailla. Kohteiden ja palveluiden tiedot perustuvat Googlen tietokantaan.

Sovelluksella voi myös raportoida kaupunkiympäristön ja infrastruktuurin parannustarpeista kuva- ja tekstipalautteiden avulla. Palautteet näkyvät myös muille sovelluksen käyttäjille.

Liikuttaja on usean toimijan yhteisen kehitystyön tulos, jonka kehittämiseksi otetaan palautetta ja ideoita vastaan. Sovelluksen toteuttamiseen on osallistunut Savonlinnan kaupunki, Sito Oy, Pohjois-Savon ELY-keskus, Appmill ja Offsiteteam. Liikuttaja hyödyntää Googlen tietokantoja ja avointa Liikenneviraston joukkoliikenteen reitti-, pysäkki- ja aikataulutietoa.

Lataa sovellus kännykkääsi!

Sovellus toimii Androidin versiosta 4.1 ylöspäin. Liikuttaja on aluksi saatavilla Googlen latauspalvelusta Google Playstä ja heinäkuun alussa myös Applen Appstoresta. Sovellus on optimoitu kännykälle.

Suomenkielinen lataussivusto

Englanninkielinen lataussivusto

Lisätietoa Liikuttajasta ja sen kehittämisestä antavat Jaakko Rintamäki Sito Oy:stä ja Pia Hokka-Itkonen Savonlinnan kaupungilta. Parannusehdotuksia ja kehittämisideoita otetaan mielellään vastaan.

Jaakko Rintamäki: jaakko.rintamaki (at) sito.fi, puh. 020 747 6738 tai
Pia Hokka-Itkonen: pia.hokka-itkonen (at) savonlinna.fi, puh. 044 417 4840
Janne Lappalainen: janne.lappalainen (at) ely-keskus.fi, puh. 029 502 6737