abstractright abstractright
Uutiset

Kätevä Seinäjoki etsii testiasiakkaita – oletko valmis kokeilemaan uudenlaisia liikkumisen palveluja?

Sito on käynnistämässä uutta liikkumiskokeilua Seinäjoelle – palvelu käynnistyy 14.11.2016. Kätevä Seinäjoki on kaatanut taksi ja joukkoliikenteen raja-aidot – Seinäjoelle kokeillaan ainutlaatuista palveluinnovaatiota.

Kätevä Seinäjoki on uudenlainen liikkumispalvelukonsepti, joka on suunnattu kaikille Seinäjoen kaupungin asukkaille. Kätevä sujuvoittaa ja helpottaa kaupunkilaisten liikkumista tarjoten enemmän liikkumisen vaihtoehtoja kilpailukykyiseen hintaan. Palvelu on suunnattu heille, jotka ovat kokeneet julkisen liikkumisen palvelut ennen joko riittämättömiksi tai liian arvokkaiksi.

Seinäjoki on kokeilualueena yhtä aikaa sekä haastava että otollinen. Kaupungissa on vahva yksityisautoilun kulttuuri. Toisaalta paikalliset liikennöitsijät ovat kokeilu- ja yhteistyöhaluisia ja haluavat aidosti yhdessä luoda kaupunkiin täysin uutta joukkoliikennekysyntää. Sito on ollut kehittämässä paikallista joukkoliikennettä yhteistyössä kaupungin, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen sekä paikallisten liikennöitsijöiden kanssa jo useamman vuoden ajan.

Kätevä Seinäjoki -palvelu on muotoutunut nykyisen kaltaiseen muotoon kuluneen vuoden aikana. Sitolla on ollut vahva rooli palvelun kehittämisessä ja koordinoinnissa. Olemme vastanneet myös palvelun Kätevä-appsin rakentamisesta. Seinäjoen Kätevä on osoitus pitkästä työstä, jota Sito on tehnyt liikkuminen palveluna (Mobility as a Service, MaaS) toimijakentässä.

Kätevä Seinäjoki tarjoaa kolme erilaista liikkumispalvelupakettia. Palvelupaketit on suunniteltu vastaamaan Seinäjoen kaupungin asukkaiden erilaisiin liikkumistarpeisiin. Kokonaispalvelu muodostuu kaupungin paikallisliikenteestä, Kutsubussista sekä uudistetuista taksipalveluista. Palvelun perusidea on yksinkertainen: asiakas valitsee itselleen sopivimman palvelupaketin ja maksaa palvelun käytöstä palvelupaketin kiinteän kuukausimaksun. Vastineeksi asiakas saa edullisemmat liikkumispalvelut. Eri liikkumismuotojen raja-aidat on nyt kaadettu, on vihdoin asiakkaan vuoro päättää, miten hän haluaa milloinkin matkustaa.

Kätevä Seinäjoki etsii nyt testiasiakkaita. Palvelu käynnistyy 14.11.2016 ja testiasiakkaiden rekrytointi on käynnissä. Kokeilua kestää kevääseen 2017.

Testiasiakkaaksi pääsee ilmoittautumalla sähköpostilla info@katevaseinajoki.fi tai soittamalla arkisin klo 9-15 numeroon 040 679 0628.

Lisätietoa palvelusta saa palvelun kotisivuilta www.katevaseinajoki.fi.

 

siluetti_katevasnj