abstractright abstractright
Uutiset

Sito mukana Maailmanpankin ”The Land & Poverty” -konferenssissa

Siton Kari Tuukkanen ja Oskari Liukkonen ovat mukana Maailmanpankin ”The Land & Poverty” -konferenssissa Washington DC:ssä 20.-24.3.2017. Konferenssi on yksi suurimmista kansainvälisistä tapahtumista maankäytön ja paikkatiedon alalla houkutellen paikalle yli 1300 osallistujaa yli 120 maasta.

”The Land & Poverty” -konferenssi keskittyy maankäytön ja paikkatiedon alan viimeisimmän tutkimuksen ja tämän hetken parhaimpien käytäntöjen esittelyyn. Tämän vuoden konferenssin pääteema on vastuullinen maankäyttö ja maankäyttöpolitiikan uudistaminen relevantin paikkatiedon avulla. Toinen konferenssin tavoite on lisätä kehittyvien maiden tietämystä maankäytön ja paikkatietoalan uusimmista innovaatioista.

Sito osallistuu konferenssiin osana Team Finland -delegaatiota, joka koostuu suomalaisista julkisista toimijoista (Finpro, Maanmittauslaitos ja Tekes) ja yrityksistä (Arbonaut, Dimenteq, Keypro, Niras, Pointscene, Simosol, Sito, Spatineo, Trimble ja Vionice). Delegaation tavoitteena on viedä suomalaista paikkatietoalan osaamista maailmalle. Konferenssiviikon aikana delegaatio järjesti yhdessä Suomen ulkoministeriön kanssa erilaisia tapahtumia suomalaisen osaamisen markkinoimiseksi. Esimerkiksi maanantaina järjestettiin Brown Bag Lunch -lounastilaisuus Maailmanpankin tiloissa ja illalla coctail-tilaisuus Suomen Washingtonin suurlähetystössä.

Tapahtumien lisäksi Siton Kari ja Oskari ovat kirjoittaneet konferenssiin kolme konferenssipaperia, jotka käsittelevät maankäytön ja suunnittelu- ja rakentamisalan digitalisaatiota.  Karin kirjoittamat paperit, ”3D Land and Urban Systems” ja ”Next-gen land and urban systems are 3D”, käsittelevät maankäytön ja kaupunkisuunnittelun 3D-pohjaisia tietopalveluita ja niiden hyötyjä.

Oskarin kirjoittama konferenssipaperi ”How to capture innovation and solve the challenges of urbanization with hackathons?” esittelee, kuinka hackathoneja voidaan hyödyntää rakennettavan ympäristön digitaalisaation kiihdyttämiseen ja kaupungistumisen haasteiden ratkaisemiseen. Paperi on kirjoitettu yhdessä KIRA-digi -hankkeen digipäällikkö ja AEC Hackathon Helsinki velho Teemu Lehtisen kanssa.