abstractright abstractright
Uutiset

Kiertotalous vahvistuu – Maapörssi osaksi Sitowisen palveluita

Sitowise on hankkinut Maapörssi-palvelun. Hankinta vahvistaa Kiertotalouden palveluja.

Maapörssi on vuodesta 2006 asti toiminut ylijäämämaa-aineksen kierrätyspalvelu, jossa maa-aineksen toimittajat ja vastaanottajat kohtaavat.

Rakennustyömailla syntyy ylijäämäaineista, jonka käsittely varsinkin kaupungeissa on haastavaa. Samaan aikaan toisaalla tarvitaan täyttömaata. Maapörssin tavoitteena on kierrättää ylijäämämateriaalit suoraan työmaalta toiselle yhden kuljetuksen ja kuormauksen taktiikalla, jotka muuten ehkä päätyisivät kaatopaikalle. Samalla säästetään jätemaksuissa ja kuljetuskustannuksissa sekä ympäristön kuormituksessa vähentämällä maa-aineksen ottoa suoraan luonnosta. Maapörssin kautta voidaan kierrättää niin infra-ja talonrakennustyömaiden kuin esim. purku-urakoidenkin ylijäämäainekset sekä mara-asetuksen mukaiset betonimurskeet.

– Maapörssi on maanrakennusketjun digiloikka, kiteyttää Kiertotalous ja hankeratkaisut -toimialan johtaja Eija Ehrukainen. – Rakentamisessa liikkuu aina massoja, ja nyt meillä on tarjota tehokas ja ympäristöystävällinen palvelu niiden käsittelyyn. Maapörssin kaltaisille kiertotalousratkaisuille on nyt kysyntää. Massojen kierrätyksellä on selvää kustannushyötyä asiakkaalle.

Maapörssi vahvistuu Sitowisen kautta suunnittelu-, lupa- ja valvontaosaamisella, ”Kestävää hyvinvointia Kiertotaloudesta.

Maapörssi tarjoaa asiakkailleen myös applikaation kuljetusten seurantaan sekä jätteen siirtoasiakirjan sähköisessä muodossa. Siirtoasiakirjaa tarvitaan, jotta varmistetaan luotettava ja vastuullinen jätehuoltoketju. Jätteen haltijan on huolehdittava siitä, että siirtoasiakirja on mukana jätteen siirron aikana ja että se annetaan siirron päätyttyä jätteen vastaanottajalle. Siirtoasiakirjojen säilytys hoituu samalla palvelun kautta.

Maapörssiä pyörittäneet Jari Nordström ja Kari Silfver jatkavat Sitowisen palveluksessa.

Toiminta on keskittynyt tällä hetkellä Uudenmaan alueelle, mutta voimavarojen lisääntymisen myötä panostusta lisätään kaikkiin Suomen kasvukeskuksiin ja sitä kautta koko Suomeen. ”Kiertotaloutta luvista luovutukseen.”

Lisätietoja

Eija Ehrukainen, p. 020 747 7465, eija.ehrukainen (at) sito.fi

Jari Nordström, p. 0400 616 458, jari.nordstrom (at) maaporssi.fi

Kari Silfver, p. 044 700 4407, kari.silfver (at) maaporssi.fi

www.maaporssi.fi