abstractright abstractright

Satamarakentaminen

Asiantuntijamme ovat olleet toteuttamassa satamahankkeita hyvin laajalla sektorilla alkaen pienvenesatamista aina suuriin rahti- ja matkustajasatamiin. Kokemuksemme koostuu kotimaan hankkeiden lisäksi myös lukuisista ulkomaan satamahankkeista.

Toimintamme on kattanut rakennuttamistehtävät hankesuunnitteluvaiheesta aina takuuajan loppuun asti.

Laiturirakenteet ovat meille tuttuja ja olemme asiantuntijoita arvioitaessa mm. pohjaolosuhteiden ja laiturin käyttötarkoituksen vaikutusta eri rakennevaihtoehtojen soveltuvuuteen teknisessä mielessä sekä kustannusten näkökulmasta. Tunnemme myös laiturirakenteiden rakennus- ja valmistustekniikat sekä osaamme arvioida eri rakennevaihtoehtojen käyttökelpoisuuden kussakin rakennushankkeessa.

Olemme perillä satamarakenteiden laadunvarmistusmenetelmistä olipa sitten kysymyksessä betoni- ja teräsrakenteet, putkistot tai vaikkapa satamakenttien pintarakenteet. Henkilöstöllämme on kokemusta satamaterminaalien ja –kenttien rakentamisesta ja rakennuttamisesta alkaen meren pohjan tasolta nousevasta täytöstä aina pintapäällysteeseen asti.  Meiltä löytyy asiantuntijat satamien erikoisrakenteiden ja yksityiskohtien rakennuttamiseen olipa kysymyksessä sitten ratarakenteet, putkistot, kaapeloinnit tai vaikkapa valaistusratkaisut.

Olemme perehtyneet laajasti myös satamien rakentamisen ympäristöasioihin ja Sito –konsernin asiantuntijamme toimivatkin laajasti myös satamahankkeiden ympäristölupaprosessien ja ympäristön seurantojen parissa.

Merkittävimpiä satamarakennuskohteita, joissa asiantuntijamme ovat olleet mukana viime vuosina ovat:

  • Helsingin Länsisataman laajennus, 2010 –
  • Helsingin Vuosaaren sataman AP-pistolaiturin rakentaminen, 2011 – 2012
  • Helsingin Vuosaaren satamaprojekti, 2003 – 2008
  • Ro-ro-laituri, Kalshamn, Ruotsi, 2003
  • Sellutehtaan laituri, Timrå, Ruotsi, 2002 – 2003

Sito-Rakennuttajien ja Siton palveluksessa on Suomen johtavia satama- ja muiden vesirakennushankkeiden suunnittelun ja rakennuttamisen asiantuntijoita, joilla on hankkeiden vaativuuden edellyttämät pätevyydet.