abstractright abstractright

Viherkannet ja pihat

Kaupunkirakenteen tiivistyessä erilaiset kansirakenteiden päälle sijoitetut puistot ja pihat sekä viherkatot ovat yleistyneet. Niiden suunnittelu edellyttää monialaista teknistä osaamista. Viherkansien ja pihojen suunnittelussa pyritään kestäviin, esteettisesti korkeatasoisiin sekä kustannus-tehokkaisiin ratkaisuihin.

Viherkansien ja pihojen suunnittelu

Viherkannet ovat erilaisten kansirakenteiden päälle sijoitettuja istutettuja alueita, joihin liittyy oleskelualueita, pintamateriaaleja sekä kalusteita ja varusteita. Ne ovat sekä teknisesti että ekologisesti haastavia suunnittelukohteita. Viihtyisän ja pienilmastollisesti miellyttävän ympäristön suunnittelu kansirakenteen päälle edellyttää niin asiantuntemusta kuin kokemustakin. Suunnittelijan on tunnettava pinnan tasauksen vaikutus hulevesien hallintaan, läpivientien ratkaisut sekä mm. kasvualustan ja lumen merkitys rakenteen kuormitukselle. Istutusten menestymiseen vaikuttavat kosteus- ja kasvualustaolosuhteet sekä tuulisuus.

Viherkatot ovat kasvillisuudella peitettyjä kattopintoja. Ne ovat uudenlaisia kaupunkiekologisia viheralueita, jotka lisäävät kaupunkiympäristön monimuotoisuutta. Viherkatot luovat viihtyisyyttä ja niiden avulla voidaan hallita hulevesiä, vaimentaa melua ja parantaa ilmanlaatua. Kattokasvillisuus pienentää myös rakennuksen energiakustannuksia, sillä kesällä viherkatetun rakennuksen ilmastointitarve on tavanomaista vähäisempi. Samalla kasvillisuus suojaa kattorakennetta UV-säteilyltä ja mekaaniselta kulutukselta.

Sitossa laadittavien kansi- ja viherkattosuunnitelmien lähtökohtana on suunnitella turvallista, viihtyisää ja kestävää ympäristöä. Laadukkaan tuotteen takaa monipuolinen osaaminen sekä laaja yhteistyöverkosto