abstractright abstractright

Insinööri Juha Väätäinen, apulaisosastopäällikkö, Kaupunkitekniikka

Insinööriksi vuonna 1986 Kuopion teknillisestä opistosta valmistunut Juha Väätäinen alkaa työssään kaivata uusia haasteita aina viidentoista vuoden välein. Näin ainakin voisi päätellä tutkailemalla hänen tähänastista työuraansa.

"Jokaisessa projektissa on omat, mielenkiintoiset haasteensa."

Kun 15 vuotta suunnittelutehtävissä konsulttitoimistoissa tulivat aikanaan täyteen, Helsingin kaupungin Rakennusvirasto kutsui. Juha työskenteli rakennusvirastossa – arvaatte kyllä – reilut 15 vuotta, viimeisimpänä katusuunnittelusta vastaavana projektijohtajana, kunnes siirtyi maaliskuun lopussa Sitoon.

–Pidän kyllä itseäni paluumuuttajana, Juha tuumaa. – Muinoinen työnantajanihan on tässä välissä jo liitetty Sitoon. – Ja Sitohan tuli työssäni tietysti vuosien kuluessa varsin tutuksi kumppaniksi.

Tilaajan tehtävistä pöydän toiselle puolelle siirtyessään Juha on saanut jatkaa jopa tuttujen projektien parissa, mutta on odottanut innokkaana ennen kaikkea aivan uudenlaisia haasteita.

–Uusiin tilaajiin tutustuminen on uudessa työssä ehdoton pluspuoli, Juha painottaa.

Käynnissä on myös useita monipuolisuudessaan mielenkiintoisia ja haastavia hankkeita, kuten esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentän asematason laajennus.

Kaupunkitekniikka on aitiopaikka

Siton Kaupunkitekniikan osastolla työskentelee reilut 20 ammattilaista.

Kaupunkitekniikka onkin nykyisin erityisen mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa. Ilmaston muutoksen tuomat haasteet, uudenlaiset liikenneratkaisut ja kaupunki- sekä aluekehityksen haasteet vaativat suunnittelua.

Eipä kumma, että Juha onkin työhönsä hyvin tyytyväinen. –Kaupunkitekniikka on mielenkiitoista, sillä kaikki projektit ovat erilaisia. Niin uudishankkeilla kuin vanhojen alueiden peruskorjauksillakin on omanlaisensa haasteet. Jokainen työpäivä on erilainen!

Työmatkakin Espoossa asuvalla Juhalla lyheni Sitoon siirtymisen jälkeen melkoisesti. Siitä ilahtuivat myös sekä vaimo että kotona ulkoiluttajaa odottava kaksivuotias bretoninarttu. Seisovaa lintukoiraansa Juha kouluttaa linnustajaksi. – Saa nähdä, minkälainen metsästyskoira vielä hyperaktiivisesta ja erittäin sosiaalisesta koirasta kehkeytyy, hän nauraa.

Pitemmillä vapailla kolmikkoa odottaa mökki savossa.