abstractright abstractright

Rakennusinsinööri Liisa Kemppainen, nuorempi suunnittelija, Tieosasto

Rakennusinsinööri Liisa Kemppainen edustaa Siton nuorta asiantuntijaosaamista. Hän päätehtäviinsä kuuluvat mm. hankkeiden tietomallinnus ja erilaiset kehitystehtävät.

Varsinkin tietomallinnuksen kannalta on erittäin kiehtovaa miettiä yhteisiä tavoitteita, luoda uusi työskentelytapoja ja nähdä miten ne toimivat näin isossa hankkeessa, jossa jokainen suunnittelee omilla ohjelmillaan.

Kuka olet?

Olen Liisa Kemppainen, syksyllä 2012 valmistunut rakennusinsinööri, joka on suuntautunut infrarakentamiseen.

Mitä teet Sitossa?

Olen toiminut Sitossa Tieosastolla nuorempana suunnittelijana lokakuusta 2012 lähtien. Päätehtäviini kuuluu hankkeiden tietomallinnus ja erilaiset kehitystehtävät. Muutamissa hankkeissa olen toiminut myös suunnittelijana.

Mitkä ovat vastuualueesi?

Tietomallinnus on tiedonhallintaa, joten vastaan muutamista projektipankeista ja useista lähtötietomalleista. Pidän koulutuksia ja infotilaisuuksia tietomallinnuksesta niin hankkeiden sisäisesti kuin Sitossa yleensä.

Kerro mielenkiintoisimmista projekteista, joissa olet ollut mukana?

Mielenkiintoisia projekteja on ollut monta. Tällä hetkellä olen mukana Finavian projektissa (vaihtoliikenteen kapasiteetin lisääminen) ja siinä mielenkiintoisinta on ollut talopuolen ja infran yhteistyö ja suunnitelmien yhteensovitus. Varsinkin tietomallinnuksen kannalta on erittäin kiehtovaa miettiä yhteisiä tavoitteita, luoda uusi työskentelytapoja ja nähdä miten ne toimivat näin isossa hankkeessa, jossa jokainen suunnittelee omilla ohjelmillaan. Työn on ollut erittäin opettavaista ja opettanut paljon alan eri osapuolista.

Toinen mielenkiintoinen hanke, jossa olen mukana tällä hetkellä on Kruunusillat-projektin tietomallikoordinaattori. Siinä hankkeen laajuus ja toimijoiden määrä on tuonut omat haasteensa tiedonhallinnalle ja olemme päässeet opastamaan erilaisia käyttäjiä projektipankin käyttöön ja esittelemään hankkeen toimintatapoja.

Olen päässyt myös kirjoittamaan alan yleisiä mallivaatimuksia ja erilaisia ohjeita muun muassa Liikennevirastolle.