abstractright abstractright

Kalasataman keskus

Sito vastaa Kalasataman keskuksen kokonaisvaltaisesta infrasuunnittelusta.

Kalasataman keskus käynnistyi Helsingin kaupungin järjestämällä hankekilpailulla vuonna 2009. Kilpailun voitti vuonna 2011 SRV Rakennus Oy, jonka kumppanina kokonaisvaltaisesta infrasuunnittelusta vastaa Sito.

Kalasataman keskuksen ensimmäiset osat valmistuvat vuonna 2017 ja keskus valmistuu kokonaisuudessaan näillä näkymin vuonna 2022. Kalasataman keskus tulee toimimaan joukkoliikenteen, jalankulun ja pyöräilyn solmukohtana itäisessä kantakaupungissa. Asukkaita Kalasataman kaupunginosaan tulee noin 20 000. Kalasataman keskuksen alueelle metroaseman ympärille on tulossa 23-33 kerroksisten tornitalojen keskittymä REDI. Lisäksi keskukseen rakennetaan kalliopysäköintilaitos, kolme maanalaista kerrosta huoltoa varten, liiketiloja sekä hotelli- ja toimistotorni.

Kalasataman keskuksen liiketilojen, asuintornien ja pysäköintilaitokset sekä yleisten alueiden suunnittelukohde on yksi Suomen vaativimmista korkean rakentamisen kohteista. Siton suunnittelun osuus on merkittävä sisältäen Kalasataman keskuksen yleisten alueiden katu-, raitiotie- katuympäristö-, liikenne-, vesihuolto-, rakenne-, silta-, kallio- ja pohjarakennussuunnittelun.

Kalasataman projektialueella Sito suunnittelee lisäksi Helsingin kaupungille useiden asemakaava-alueiden kadut ja kunnallistekniikan rantarakenteineen ja siltoineen. Sörnäistenniemen pohjoisosa on jo suunniteltu ja pääosin valmis. Tällä hetkellä rakentaminen on voimakkaimmin käynnissä Capellan kortteleiden ja Sompasaaren asemakaava-alueilla. Uusimpana suunnittelualueena on Verkkosaaren pohjoisosa.